Podcasts

Vi ville ønske, at der fandtes flere podcasts til børn og unge, da de derigennem har muligheden for at springe ind i et univers, hvor de kan blive klogere på, hvordan andre har håndteret sorgen.

Håber, I kan anbefale os nogle flere. Skriv gerne til info@sorgogsavn.dk hvis det er tilfældet.

Podcast om børn i sorg

“Men du er her stadig”  29 okt 2018. (2:3). Lyt til podcasten via DR P2 via dette link

Børn tror på mirakler, og hvis de mister en far eller mor vil de længe gå med tanken om at ses igen. Det er starten på et livslangt savn. Men vi danskere reagerer direkte unaturligt på mødet med mennesker i sorg, synes Lotte Heise. Hvorfor kan vi ikke bare lytte og leve med? Lotte Heise har samlet en række stærke personlige fortællinger fra børn og voksne, der har mistet. Dette afsnit handler om at miste en forælder. Om at blive efterladt alt for tidligt. Lyt med her.

 

“Kejser: tal om døden med børn” 19 feb 2018: Lyt til podcasten via P1 på dette link

Når børn stiller spørgsmål om døden, kan det være svært at vide, hvad man skal svare. Men det er vigtigt, at vi taler med børn om døden. I denne podcast gives der gode råd om hvad man skal sige til de små... Lyt med her.

Podcast til unge

”Sådan gennemfører du studiet trods en stor livskrise”; Podcast MS21:

Podcasten handler om Rikke, der har mistet sin mor til en pludselig blodprop, og hun fortæller her om, hvordan hun håndterede denne livskrise og samtidig gik til eksamen. Lyt med her. Vær dog opmærksom på, at man ikke behøves at gennemgå de samme reaktionsfaser, som der her gennemgås. Læs eventuel her om nyeste sorgteori 

 

“Tværs event: Sammen om sorgen”: P3 podcast

I podcasten interviewes 4 unge mellem 18 og 24 år. Der fortæller om deres sorg over at miste en forældre. De mistede da de var mellem ca 14 og 17 år. De har mistet deres forældre til sygdom og selvmord. Hvordan kommer man videre efter at have mistet en mor eller en far? Bliver man mere eller mindre bange for selv at dø? Hvad er det værste man kan sige til én, der lige har mistet? Og kan man sammenligne sorg? Lyt med her.

 

“Cecilie og sorgen: At skrive brevene var en forbandet pligt” (1:4). Den 29. okt 2018 på P1

Cecilie har inviteret sorggruppen til middag. De skal tale om den dag de fik beskeden om at deres mor eller far var død og om den begravelse, som de fleste gerne vil glemme. Cecilie mødes med Oskar på det sted hvor sorggruppen gik i terapi for 4 år siden og taler om hvad der hjalp da de havde det allersværest. Lyt med her.

 

“Cecilie og sorgen: Selvom jeg siger nej i dag, så skal du ringe i morgen” (2:4) 29. okt 2018 på P1

Sorggruppen taler om hvordan de fik fortalt på deres studie eller arbejde at deres forælder lige var død og hvordan omgivelserne kan hjælpe i den situation. Cecilie besøger Anja på hendes nye studie, som hendes mors død har haft stor indflydelse på. Lyt med her.

 

“Cecilie og sorgen: Jeg tager livet i min egen rytme” (3:4) 29. okt 2018 på P1 

Cecilie og sorggruppen taler om hvordan sorgen på nogle punkter har gjort dem mere bevidste om hvordan man kan hjælpe andre i sorg eller krise. Cecilie mødes med Steffen på hans arbejde for at tale om hvordan hans mors død har påvirket hans tilgang til livet i dag. Lyt med her.

 

“Cecilie og sorgen: Der er så meget vi ikke har nået” (4:4) 29. okt 2018 på P1

Der er mange måder at mindes på og sorggruppen fortæller hvordan de gør det hver især. Og hvordan sorgen har udviklet sig fra den var helt ny og til i dag hvor den er blevet en del af hverdagen. Lyt med her.

 

“Williams død 1:3 - Chokket” (Sep. 2019)

“Han hænger her. Han er helt kold”. Med de ord får Rasmus at vide, at hans storebror William har hængt sig. Det er deres far, Niels, der finder ham, og han skriger ordene i telefonen til Rasmus. Lyt med her. William Worsøe er også den ven, som Lukas Graham synger om/til i sangen “Here”.

 

”Selvmordstanker med Mikkel Frey Damgaard” (maj 2017)

Da Mikkel Damgaard var 8 år gammel begik hans far selvmord, og han er nu bange for, om selvmordstendenser kan gå i arv. At han har arvet sin fars selvmord. Men kan man det? Kan man arve et selvmord? Det vil Mikkel have svar på i den her serie. Lyt med her.

 

 

Kontakt

Kontakt mig gerne, hvis du har spørgsmål eller kommentarer i forhold til indholdet på Sorgogsavn.dk.

Kontakt
Informationer
Copyright © 1996-2019 Company Co. All rights reserved

Støtte til alle aspekter af sorg

Tilmeld dig Danmarks mest respektfulde nyhedsbrev om at være i sorg.
Terms and Conditions apply
close-link
Click Me
arrow-circle-o-downcrossmenu