Forsikringer

Mange mennesker er dækket ind i forhold til krisehjælp via deres indbo- eller ulykkeforsikring, hvilket du som ung også sagtens kan være, hvis du har tegnet en forsikring  - ligesom du kan være dækket ind under dine forældres indbo- eller ulykkeforsikring.

Henvisning fra lægen

Hvis du overvejer at opsøge en psykolog, kan du hos din læge efterspørge en henvisning til samtale med psykolog, som bevirker, at du kun skal betale ca. halvdelen af udgiften til samtaleterapien, mens den anden halvdel betales af den offentlige sygesikring. Det er endnu ikke muligt at få henvisning til psyko- og kropsterapeuter. P.t. kan man kun få henvisning til psykiater eller psykolog til støtte i sorgprocessen. Læs mere her

Hjælp og økonomisk støtte via din forsikring

Udover henvisning fra din læge kan du også kontakte din forsikring (typisk indbo- eller ulykkesforsikring) og spørge, om du er dækket i forhold til psykologhjælp ved nærtståendes dødsfald (de bruger evt. ord som krisedækning og krisetimer). Hvis du har tegnet en privatforsikring, fx gennem et arbejde, du besidder, kan det også være en mulighed, at du er dækket til psykologhjælp derigennem.  

Når du mister din forælder

ATP er en lovpligtig tillægsforsikring (pension), som du og/eller dine forældre samt din arbejdsgiver har pligt til at indbetale til.

Betaler du til ATP, betaler du også til en forsikring ved død. Forsikringen sikrer efterlevende børn under 21 år og ægtefæller op til 50.000 kr. Er du og din partner ikke gift, kan I også være berettigede. Få overblik over regler i nedenstående link og se, hvor let I registrerer hinanden. Læs mere her.

Kontakt

Kontakt mig gerne, hvis du har spørgsmål eller kommentarer i forhold til indholdet på Sorgogsavn.dk.

Kontakt
Informationer
Copyright © 1996-2019 Company Co. All rights reserved

Støtte til alle aspekter af sorg

Tilmeld dig Danmarks mest respektfulde nyhedsbrev om at være i sorg.
Terms and Conditions apply
close-link
Click Me
arrow-circle-o-downcrossmenu