Patientforeninger

Herunder listes de patientforeninger, vi kender til og håber, at foreningerne kan hjælpe til med at lindre barnets sorg og den ensomhed, der kan følge med sorgen, via et forum med andre i samme situation.

Nedenstående links kan hjælpe med at finde information, rådgivning til børn og skabe en evt. kontakt til andre, der har haft lignende oplevelser. 

Vil du vide mere om, hvordan sorggrupper fungerer, så kan du læse mere her

Til børn og unge, der har mistet

Børn, Unge & Sorg tilbyder gratis hjælp til børn og unge under 28 år, hvis forældre eller søskende er alvorligt syge eller døde. Du kan udfylde et kontaktark og blive ringet op af en professionel og høre om muligheden for professionel hjælp. 

Er du okay. Børn, Unge og Sorg har lanceret tilbuddet "Er du Okay?", hvor der er videoer af andre unge der har mistet samt en masse information. 

Ung til unge støtte. Hvis du ønsker at tale med andre unge, der har været i samme situation som dig, kan du kan fange os på telefon, chat, sms eller via brevkasse. På Linjen sidder unge frivillige mellem 20-28 år klar til at tale med dig. Frivillige der selv har mistet mor, far, søster eller bror.  Linjen er åben fra mandag til torsdag fra kl. 17-21. Tilbuddet er for dig, der er mellem 13 og 27 år. 

Skyggebørn. Der er desværre rigtig mange børn, der lever i de voksnes blinde vinkel og er alene med deres sorg. Det kan være sorgen over at have en syg bror, at man har mistet sin mor eller far, eller selv er kritisk syg. Men sorgen kan også have en helt anden årsag. Skyggebørn stræber efter at hjælpe de børn og unge, der har et behov, mens det er mindre vigtigt, om sorgen skyldes det ene eller det andet.

Til unge, der har mistet søskende

Søskendekram er et kontakt- og debatforum til og for søskende, der har mistet søskende i en alder på mere end 10 år. I 2009 mistede 1.784 mennesker livet i aldersgruppen 5-49 år (kilde: Danmarks Statistik).

Til børn og unge, der har mistet til selvmord

Landsforeningen for efterladte efter selvmord er en forening, hvor du kan læse personlige beretninger fra andre efterladte, se tilbud om hjælp til efterladte og læse om vores arrangementer for efterladte.

Nefos. Som efterladt efter selvmord kan du altid henvende dig til NEFOS for at få rådgivning. Uanset din alder og hvem du har mistet. Uanset hvor længe det er siden, du har mistet. Det er i alle regioner muligt at få rådgivning pr. telefon, mail eller ved personligt møde med en rådgiver.

Livslinien.dk Er du efterladt til selvmord, står du givetvis i en turbulent og sårbar periode, hvor det kan være svært at finde mening med ret meget. Du kan være opfyldt af en masse modsatrettede følelser. Ud over sorgen og tabet oplever du måske at føle opgivenhed, vrede, skyld eller noget fjerde. Men du er ikke alene. Livslinien vil gerne hjælpe dig med at øge omsorg for dig selv, så meningsløsheden ikke rodfæster sig.

Til børn og unge, der har mistet til kræft

Kræftens Bekæmpelses mål er at færre får kræft, flere overlever kræft samt får et bedre liv efter kræft.

Til alle, der har mistet

Livslinien.dk. Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen. Det hjælper at få sat ord på de svære tanker og følelser, du har lige nu. Du er ikke alene om at have det sådan. De fleste mennesker har perioder, hvor livet eller en situation opleves som så svær, at de ikke kan magte det alene. For nogen fører krisen til selvmordstanker - og uden hjælp måske til selvmordsforsøg og selvmord. Derfor er det afgørende, at du får fortalt et andet menneske, at du har det svært, så du kan få den hjælp og støtte, du har brug for. På Livslinien kan du tale med nogen, som er vant til at tale om selvmord og selvmordstanker, og som meget gerne vil tale med dig.

sjælesorg.nu kan du chatte over nettet med en præst om eksistentielle temaer, tab, sorg, mobning, kærlighed, om tvivl og tro. Præsten er en erfaren samtalepartner, et medmenneske som lytter, trøster og tager dig alvorligt. Du behøver ikke være medlem af folkekirken, kristen eller tro på Gud for at tale med en præst.

Andre perspektiver, der kan støtte dig

Ung På Linje og Ung Online henvender sig til unge mellem ca. 13 og 30 år. Her kan de få en uforpligtende og anonym snak, og samtalerne kan dreje sig om alt mellem himmel og jord. Det kan være selvmordstanker, kærlighed, ubehagelige oplevelser, ensomhed, mobning, sorg og sex, men det kan også være gode oplevelser, som man gerne vil dele. Både de frivillige og de unge er anonyme. Ung På Linje og Ung Online er baseret på tavshedspligt, anonymitet og underretningspligt. Ung på linje tlf. 70 12 10 00.

Studerende og Sorg. “Når vi arrangerer sorggrupper i Studerende og Sorg, er det, fordi vi ønsker at skabe de optimale rammer for, at studerende i sorg kan møde andre studerende i den samme situation. Vi ønsker at skabe rammen om et skæbnefællesskab, hvor det ikke er behovet for behandling, men den fælles historie, der bringer os sammen.”

Børneportalen.dk. Du kan altid ringe til børnetelefonen og få hjælp. Ring på 35 55 55 59. Børnetelefonen kan hjælpe dig til at få den rette hjælp og til at oplyse dig om dine muligheder. Fx. har alle børn i Danmark ret til at få hjælp af kommunen, der ifølge loven skal sørge for, at du har det godt.

App

Børn i sorg

Denne app er et godt redskab til forældre, der oplever, at det kan være svært at sætte de rigtige ord på sorgen i samtale med deres børn. Appen kan skabe en tryg ramme for samtalen, og det kan skabe en umiddelbar og let indfaldsvinkel til emner, som normalt kan være svære at tage op. Mediet og samtalebillederne i appen og e-bogen kan hjælpe forældre, når de skal fange deres børns opmærksomhed, og det kan pirre børnenes nysgerrighed og støtte dem i selve samtalen, da mediet og det visuelle gør samtalerne mere håndgribelige. På denne måde bliver samtalen om det svære en positiv oplevelse. I appen gives de voksne viden og samtalebilleder af søde dyr, som den voksne og barnet kan bruge til at lave historier sammen om det, der rører sig i barnets liv. På den måde kan barnet få sat ord på sine følelser, tanker og oplevelser og få den støtte og hjælp fra voksne, som barnet har brug for.

Kontakt

Kontakt mig gerne, hvis du har spørgsmål eller kommentarer i forhold til indholdet på Sorgogsavn.dk.

Kontakt
Informationer
Copyright © 1996-2019 Company Co. All rights reserved

Støtte til alle aspekter af sorg

Tilmeld dig Danmarks mest respektfulde nyhedsbrev om at være i sorg.
Terms and Conditions apply
close-link
Click Me
arrow-circle-o-downcrossmenu