Valg af urne

Det er en stor hjælp for barnets sorgproces at blive inddraget i så mange ritualer, som deres udviklingstrin kan klare. I forhold til at vælge urne til afdøde, kan næsten alle aldre være med. 

Herunder er der beskrevet forskellige måder, hvorpå barnet inddrages lidt ekstra i forhold til fx udseende af urnen.

Hvilke urner findes der?

Man kan nu om dage få mange forskellige urner, som også er lavet af meget forskelligt materiale. Kontakt din bedemand for at høre om jeres muligheder og regler.

Vi har herunder fundet nogle eksempler på lidt anderledes urner. Det er kun ment som inspiration, da der findes mange flere:

tube-urner lavet af genbrugskarton med fx hav- eller skovmotiv
Urne lavet af uld i fine grå/hvide nuancer
Beyond Life urne, hvori der er frø, så der vokser en plante frem, hvor afdøde begraves
Aqua Momentum urne

Personlige kendetegn på urnen

Hvis der vælges en urne i ikke-glaseret ler eller af papir, som der kan skrives, males og tegnes på, kan barnet være med til at pynte urnen og skrive en sidste hilsen.

Børn har ofte nemmere ved at udtrykke sig gennem tegninger og billeder. Derfor kan det blive en god del af sorgbearbejdningen at arbejde med dette fine farvel til afdøde. Hvis I vælger også at tage den tomme urne med hjem, kan I få en god snak om de følelser, der ellers er svære at sætte ord på, mens I maler i trygge og hjemlige rammer.

Professionelt dekorerede urner

En anden mulighed er at få en dygtig maler eller tegner til at lave et personligt udtryk på urnen. Evt. en tegning/et udtryk der kendetegner afdøde, og som kan ære den afdøde og hans/hendes liv.

-Galleri CC i Slangerup laver billede/lys og urne, der hører sammen i sæt. Urnen kommer i jorden, og billedet/lyset sender minder ud i stuen. . Hvis fx det er et barn, der har mistet sin mor/far, kunne det give fint mening, at barnet efter begravelsen kan tænde lys og tænke på sin afdøde forælder. Læs mere på gallericc.dk 

Mange bedemænd har samarbejde med flere kunstnere, så spørg eventuelt din lokale bedemand om anbefalinger.

Specialdesignede urner

En tredje mulighed er at få specialdesignet selve urnen.

Som nævnt ovenfor er der mange muligheder for at få et individuelt præg på urnen, og der findes også firmaer, der designer urner i forskellige former/motiver helt efter dit individuelle ønske.
-4feetunder, som laver specialproducerede urner. Kun fantasien sætter grænser, se mere på 4feetunder.dk  

Urner med plantefrø

Som nævnt findes der også urner; Beyond Life-urnen, hvori der er frø, så der vokser en plante frem, hvor afdøde begraves. Denne begivenhed giver barnet mulighed for at mindes og gøre noget aktivt for den afdøde også efter begravelsen, idet planten passes og plejes.

Kontakt

Kontakt mig gerne, hvis du har spørgsmål eller kommentarer i forhold til indholdet på Sorgogsavn.dk.

Kontakt
Informationer
Copyright © 1996-2019 Company Co. All rights reserved

Støtte til alle aspekter af sorg

Tilmeld dig Danmarks mest respektfulde nyhedsbrev om at være i sorg.
Terms and Conditions apply
close-link
Click Me
arrow-circle-o-downcrossmenu