Find Kropsterapeut

Det bliver mere og mere anerkendt, at sorg også sætter sig i kroppen, og det gælder helt sikkert også for børn. Derfor burde det være naturligt, at kroppen inddrages i bearbejdningen af sorgen. En sorg kan meget nemt påvirke ens balance, give muskelsmerter, hovedpine osv.

Herunder beskriver vi, hvor du nemmest kan finde frem til en kropsterapeut nær dig, som har erfaring med at behandle børn, og hvordan kropsterapeutens arbejde kan foregå.

Hvad kan en kropsterapeuten hjælpe med?

Det er helt naturligt at opleve sorg og krise i livet, og de fleste børn og voksne vil med tiden komme igennem det, men for børn er det særligt vigtigt med støtte fra venner og familie. Det kan blive relevant at tale med en terapeut, hvis man føler sig fastlåst i sorgen eller krisen, og her kunne det være en ide at prøve en kropsterapeut.

Kropsterapi handler om at behandle hele kroppen, som hænger sammen både psykisk og fysisk. En behandling er typisk baseret på forskellige massageteknikker, åndedrætsteknikker, aku- og zonetryk, frigørelse af mobiliserende led og eventuelt samtaleterapi, der tilsammen har rigtig god indvirkning på kroppens helbredende egenskaber. Behandlingen forener krop og sind gennem et holistisk syn på mennesket – men er på ingen måde mystisk.

Hvordan foregår en session for børn i praksis hos en SDS-kropsterapeut?

Sessionerne kan være meget forskellige fra behandler til behandler, da de kan arbejde ud fra forskellige tilgange og metoder, men alle samtaler og behandlinger foregår stille og roligt - og i et tempo, hvor der er tid til tanker og refleksion.

”Børn er faktisk i mange tilfælde lettere at behandle end voksne. Det er de, fordi børn er ligetil. De siger av, når det gør ondt, de gaber, når de er trætte, og de græder, når de er kede af det. FOR DET MESTE. Og det skal vi lære dem at blive ved med. At udtrykke vores behov er desværre noget, vi voksne i det moderne samfund bliver dårligere og dårligere til. Vi bider sammen og hober op. Det mindsker vores “indre rum” - det frirum, der gerne skulle være i os for at have overskud og være glad. Hvis man lærer børn at lytte til sin krops signaler, og om hvordan kroppen hænger sammen, kan de lettere undgå at overbelaste den - så de kan klare mere i hverdagen.” (body-sds.dk)

Søgemuligheder online

Gomentor.dk er Danmarks største onlineportal for samtaleterapi, coaching og personlig udvikling. Her er der er samlet psykologer, kropsterapeuter og coaches på ét sted under betegnelsen 'mentorer', der alle står klar til at hjælpe dig. GoMentor har gjort det nemt at finde den rette hjælp, uanset om du ønsker et personligt fremmøde, en online-videosamtale eller skriftlig terapi og coaching via GoMentor i alle døgnets 24 timer.

Man kan via GoMentors hjemmeside finde en kropsterapeut i ens lokalområde, men det skal undersøges, om den pågældende terapeut har erfaring med børn, da dette ikke fremgår af søgemaskinen.

Dog er det vigtigt at sige, at det at finde den ”rigtige” kropsterapeut tit handler om den menneskelige relation mellem terapeut og klient. Derfor kan man som sørgende godt ende med at skifte terapeut efter en eller to sessioner, hvilket terapeuten burde være helt indforstået med.

 

Vi ved dog, at nogle SDS-kropsterapeuter er uddannet specielt til at behandle børn. Læs mere på body-sds.dk.


Kontakt

Kontakt mig gerne, hvis du har spørgsmål eller kommentarer i forhold til indholdet på Sorgogsavn.dk.

Kontakt
Informationer
Copyright © 1996-2019 Company Co. All rights reserved

Støtte til alle aspekter af sorg

Tilmeld dig Danmarks mest respektfulde nyhedsbrev om at være i sorg.
Terms and Conditions apply
close-link
Click Me
arrow-circle-o-downcrossmenu