Find Terapeut

Hos børn fylder sorgen også meget, men hvis de nærmeste omkring barnet er åbne og oplysende i forhold til, hvad der sker, og samtidig har overskud til at svare på alle barnets spørgsmål, så er barnet hjulpet godt på vej i sin sorgproces.

For nogle familier vil det dog være svært også at rumme barnets sorg, da deres egen sorg fylder så meget, og der er derfor ikke altid er overskud til også at håndtere barnets sorg. I disse tilfælde kan det være gavnligt for barnet at få talt om sin sorg med en professionel.

Der er flere måder, hvorpå man kan finde frem til en psykoterapeut. Dog er det vigtigt at sige, at det at finde den ”rigtige” terapeut tit handler om den menneskelige relation mellem terapeut og klient. Derfor kan man som sørgende godt ende med at skifte terapeut efter en eller to sessioner, hvilket terapeuten burde være helt indforstået med. Nogle terapeuter tilbyder en startsamtale, for at begge parter kan mærke, om kemien til gavnligt samarbejde er til stede.

Vi vil herunder forklare, hvordan en session foregår, og derefter liste nogle overskuelige værktøjer til at finde en psykoterapeut, der på papiret passer til jeres barn. Man kan søge på by, navn, og om terapeuten er dækket af sygesikringen, dvs. om de tager imod en lægehenvisning.

Hvordan foregår en session i praksis?

Sessionerne kan være meget forskellige fra behandler til behandler, da de kan arbejde ud fra forskellige tilgange og metoder, men alle samtaler foregår stille og roligt - og i et tempo, hvor der er tid til tanker og refleksion med barnet.

En session varer ca. 1 time, og forløbene kan strække sig mellem 6-12 sessioner, men det kan variere. Det kan være en anbefaling, at der er 1-2 ugers intervaller mellem sessionerne.

Hvad kan terapeuten hjælpe med?

Det er helt naturligt at opleve sorg og krise i livet, og som nævnt vil børnene med tiden komme igennem det, særligt hvis de får støtte fra venner og familie. Det kan dog blive relevant at tale med en terapeut, hvis man føler sig fastlåst i sorgen eller krisen.

Formålet med terapien er at øge barnets livskvalitet, så barnet føler sig fri og samtidig får styrket sin selvindsigt. Det handler om at gøre barnet opmærksom på sin egen adfærd og give redskaber til at udvikle egne kompetencer, så barnet  kan slippe de uhensigtsmæssige handlemønstre i sit liv.

Søgemuligheder online

Hvis man ønsker at finde en psykoterapeut, kan man via GoMentors hjemmeside finde den rette terapeut i ens lokalområde.

Gomentor.dk er Danmarks største online-portal for samtaleterapi, coaching og personlig udvikling. Her er psykologer, psykoterapeuter og coaches samlet på ét sted under betegnelsen 'mentorer', der alle står klar til at hjælpe dig. Det er hermed gjort det nemt at finde den rette hjælp, uanset om du ønsker et personligt fremmøde, en online-videosamtale eller skriftlig terapi og coaching via GoMentor i alle døgnets 24 timer.


Kontakt

Kontakt mig gerne, hvis du har spørgsmål eller kommentarer i forhold til indholdet på Sorgogsavn.dk.

Kontakt
Informationer
Copyright © 1996-2019 Company Co. All rights reserved

Støtte til alle aspekter af sorg

Tilmeld dig Danmarks mest respektfulde nyhedsbrev om at være i sorg.
Terms and Conditions apply
close-link
Click Me
arrow-circle-o-downcrossmenu