Henvisning til Psykolog

Hvis du overvejer at opsøge en psykolog til dit barn, kan du hos din læge efterspørge en henvisning til en samtale med psykolog. En henvisning fra din læge bevirker, at du kun skal betale ca. halvdelen af udgiften til samtaleterapien, mens den anden halvdel betales af Sygesikring Danmark. 

Det er endnu ikke muligt at få en henvisning til psyko- og kropsterapeuter. P.t. kan man kun få henvisning til en psykiater eller en psykolog til støtte i din sorgproces. 

Du kan også kontakte din forsikring (typisk indbo- eller ulykkesforsikring) og spørge, om du er dækket i forhold til psykologhjælp ved nærtståendes dødsfald (de bruger evt. ord som krisedækning og krisetimer). Hvis du har tegnet en privatforsikring kan det også være en mulighed, at du er dækket til psykologhjælp derigennem.  

Herunder vil vi belyse spørgsmål omkring henvisning til psykolog.

Hvornår kan man få en henvisning til psykolog?

Hvis dit barn har mistet en nærtstående, kan du få en henvisning til psykolog via egen læge. Man kan selv vælge, hvilken psykolog man vil gå til. Vær dog opmærksom på, at det skal være en psykolog, der er tilknyttet den offentlige sygesikring, hvis man vil bruge henvisningen og dermed få tilskuddet fra sygesikringen. Du kan søge efter information om dette på Psykologeridanmark.dk    

Som udgangspunkt kan din egen læge henvise jer til psykologhjælp, inden der er gået 12 måneder efter dødsfaldet. Dog kan en henvisning udstedes efter de 12 måneder, fx hvis dødsfaldet har udløst depression eller angst hos barnet. En henvisning giver dig ret til maks. 12 samtaler, men let til moderat depressive og angste kan opnå op til 2 x 12 samtaler, hvis du får en henvisning fra lægen.

Hvor meget skal man betale efter tilskud?

Egenbetalingen pr. samtale er efter tilskud fra sygesikringen p.t. 319 kr. pr. samtale. Første samtale koster dog 383 kr. Det er også muligt, at du har en forsikring, fx en privat- eller en familieforsikring, der betaler for psykologhjælp.

Når det handler om børn, der har brug for hjælp, er det en god ide at undersøge, hvilken hjælp din kommune kan tilbyde. Hænger dødsfaldet fx sammenhæng med en kræftsygdom, kan du også høre om mulighederne for hjælp i Kræftens Bekæmpelse. 

Kan man skifte psykolog?

En henvisningen gælder stadig, også selvom du skifter psykolog undervejs i forløbet. Du skal blot fortælle den nye psykolog, at der er tale om et skift mellem behandlere, og så tager psykologen selv kontakt til regionen og får derigennem oplyst, hvor mange konsultationer du har tilbage på henvisningen.

Kontakt

Kontakt mig gerne, hvis du har spørgsmål eller kommentarer i forhold til indholdet på Sorgogsavn.dk.

Kontakt
Informationer
Copyright © 1996-2019 Company Co. All rights reserved

Støtte til alle aspekter af sorg

Tilmeld dig Danmarks mest respektfulde nyhedsbrev om at være i sorg.
Terms and Conditions apply
close-link
Click Me
arrow-circle-o-downcrossmenu