Valg af urne

Nedenstående er også beskrevet under menuen til dine pårørende, dog synes jeg, at du som døende også skal have indsigten i, hvilke muligheder der findes, i det tilfælde, at det har en betydning for dig.

Hvis du vælger en kremering, skal der også vælges en urne. Der kan være bestemte krav til urnen, alt efter hvilken begravelsesform man har valgt. Fx skal urnen være letnedbrydelig, hvis begravelsen er på en skovkirkegård. Spørg din bedemand om kriterierne for netop din situation.

Hvilke urner findes der

Man kan nu om dage få mange forskellige urner, som også er lavet af meget forskelligt materiale. Kontakt din bedemand for at høre om dine muligheder og regler på området.

Jeg har herunder fundet nogle eksempler på lidt anderledes urner. Det er kun ment som inspiration, da der findes mange flere:

Tube-urner lavet af genbrugskarton med fx hav- eller skovmotiv
Urne lavet af uld i fine grå/hvide nuancer
Beyond Life urne, hvori der er frø, så der vokser en plante frem, hvor afdøde begraves
Aqua Momentum urne
Jacob Jensen Design urne

Personlige kendetegn på urnen

Det er også en mulighed selv at dekorere en klassisk urne med fx små skrevne hilsner eller tegninger. Her vil øko- og lerurnen være det oplagte valg, da den er nem at tegne og male på.

Dette kan både gøres, før og efter asken er kommet i. Man kan evt. have urnen med hjemme, så venner og familie kan skrive en sidste hilsen til afdøde. Hvilket også er en god måde at involvere børnene i denne svære livsbegivenhed.

Urnen kan også medbringes til bisættelsen, så alle, der er mødt op, kan skrive en sidste hilsen til afdøde.

Professionelt dekorerede urner

En anden mulighed er at få en dygtig maler eller tegner til at lave et personligt udtryk på urnen. Evt. en tegning/et udtryk, der kendetegner dig, og som kan ære dit liv.  

-Galleri CC i Slangerup, som laver billede/lys og urne, der hører sammen i sæt. Urnen kommer i jorden, og et billede eller et lys sender minder ud i stuen. Læs mere på Christina Christiansens hjemmeside Gallericc.dk

-Kunstner Susanne Thea i Korsør kan male smukke malerier på urnen, se hendes motiver på Susannethea.com og læs en artikel om Susanne Theas arbejde i denne artikel.

-Kunstner Mads Henum i Tisvilde maler på både urner og kister. Læs mere i denne artikel.

Mange bedemænd har samarbejde med flere kunstnere, så spørg eventuelt din lokale bedemand om anbefalinger.

Specialdesignet urner

En tredje mulighed er at få specialdesignet selve urnen.
Som nævnt, er der mange muligheder for at få et individuelt præg på urnen, og der findes også firmaer, der designer urner i forskellige former/motiver helt efter dit individuelle ønske.

-4feetunder.dk, som laver special producerede urner. Kun fantasien sætter grænser. Læs mere her.

Kontakt

Kontakt mig gerne, hvis du har spørgsmål eller kommentarer i forhold til indholdet på Sorgogsavn.dk.

Kontakt
Informationer
Copyright © 1996-2019 Company Co. All rights reserved

Støtte til alle aspekter af sorg

Tilmeld dig Danmarks mest respektfulde nyhedsbrev om at være i sorg.
Terms and Conditions apply
close-link
Click Me
arrow-circle-o-downcrossmenu