Sange

Hjerneforsker og komponist Peter Vuust fra Det jyske musikkonservatorium forklarer, at ”nogle af de vigtigste funktioner ved musikken er, at vi får muligheden for at komme af med nogle følelser, udtrykke nogle følelser og være sammen om nogle følelser, uden at vi behøver udtrykke det så præcist, at det bliver pinligt eller mærkeligt.” (Peter Vuust, kulturmagasinet Gejst den 17/1-18)

Musik kan nemlig hjælpe os til, at udtrykke hvad vi føler, men kan også give os en forståelse af, at vi ikke er de eneste i verden, der har det svært.

Det sker først og fremmest en masse aktivitet i vores hjerne, når vi hører musik; vi både dissekerer musikken, men ledes også hen mod, hvad det egentlig er, at denne musik henleder vores tanker på. Samtidig sendes der en masse signalstoffer ud i vores hjerne og videre ud i vores krop. Nogle af dem er hormoner som Oxytocin og Prolaktin, der får vores krop til at føles på en bestemt måde. Blandt andet kan hormoner give os en følelse af samhørighed, lindring af sorgen og smerten samt trøste os, når vi er kede af det.

Vi håber, sangene herunder kan hjælpe dig på den ene eller anden måde i din sorg. Der er sange inden for alle genrer, men sig endelig til, hvis du kan anbefale flere. Sangene er opsat i alfabetisk orden efter kunstnernavn, derefter er sangen eller albummet nævnt, og i nogle tilfælde er der i parentes skrevet kort, hvad sangen handler om.

Cassidy, Eva - “Over the rainbow”

En smuk sang, der handler om, hvordan der er skønt og roligt på den anden side af regnbuen og skyerne. Dette kunne være en sang, der kunne spilles til dine kære efterladte til begravelsen.

Denne video er gendannede optagelser af Eva Cassidy, hvor hun udfører Over Rainbow. Forestillingen fandt sted på Blues Alley Jazz Supper Club i Georgetown, DC, den 3. januar 1996. Sangen er skrevet af E. Y. Harburg and Harold Arlen, og er oprindeligt indspillet af Judy Garland. Sangen af Eva Cassidy findes på albummet Songbird (1998) og på albummet Imagine (2002). Lyt med her.

 

Dion, Celine feat Andrea Bocelli - “The Prayer”

En smuk rørende sang der beskriver, hvordan vi beder til at den afdøde er vores skytsengel, en skytsengel der kan hjælpe os, når det hele bliver svært...

Sangen har Andrea Bocelli dedikeret til Elisabeth Tailor, som var hans kære ven. "The Prayer" er skrevet af David Foster, Carole Bayer Sager, Alberto Testa og Tony Renis. Sangen var oprindeligt indspillet som to sole versioner til filmen Quest for Camelot i 1998. Lyt med her.

 

Graham, Lukas – "Funeral"

En sang, der er oplagt til din begravelse, hvis du mener, at dine gæster har fortjent en lille en til ganen og skal feste til begravelsen og fejre dit liv! Lyt med her.

 

Jordan, Angelina - "Bohemian Rhapsody"

Oprindelig en Queen sang; Champions, men så smukt farvel fortolket af denne unge kvinde. Lyt med her

 

Kim larsen & Kjukken “Vi ses igen”

Sangen er udgivet på albummet Kim Larsen & Kjukken i 1996. Lyt med her.

 

Larsen, Kim - ”Om lidt blir her stille”

"Om lidt blír her stille" er en sang, der tit bruges til begravelser, da den siger et så fint farvel til afdøde. 

Sangen er skrevet af Kim Larsen og Sylvester Petersen. Denne optagelse af sangen er fra Tivoli i 1986. Den er udgivet på to album, først i 1986 på albummet "Forklædt som voksen" og i 1995 på "Guld og grønne skove". Lyt med her.

 

Scott, Calum – "You are the reason"

Et smukt farvel og kærlighedserklæring til ens elskede. Sangen er en ægte kærlighedsang

"You are the reason" er en sang, der er skrevet og sunget af britiske Calum Scott. Sangen er udgivet på hans debut album "Only human". Sangen er produceret af Fraser T. Smith og har solgt over 2 million kopier i hele verden. Musikvideoen er optaget i Kiev, Ukraine. Lyt med her.

 

Seebach, Rasmus - "Flyv fugl"

Sangen er et smukt farvel, som kunne være rørende at bruge til en begravelse. En sang som jeg tolker som et budskab til efterladte, måske efterladte børn? 

"Flyv fugl" er udgivet på albummet "Verden ka' vente" i 2015. Lyt med her.

 

Seebach, Rasmus - ”Nangijala” 

Om sangen "Nangijala" udtaler Rasmus Seebach til Kristeligt dagblad (2011); "..at han syntes, det kunne være rart at lave en sang, som på en eller anden måde kunne give bare det mindste håb hos mennesker, om at vi en dag skal se hinanden igen. Også for at berolige sig selv, siger han alvorligt"

Sangen er inspireret af en lille kræftsyg pige, som han besøgte i den sidste del af hendes sygdomsforløb. Den er produceret af Seebach & Seebach og udgivet på albummet "Mer' end kærlighed" i 2011. Lyt med her.

 

Seebach, Rasmus - "Under stjernerne på himlen"

En sang, der giver lidt håb og ro to mennesker imellem - en sang, der gør, at man kan drømme sig lidt væk). Lyt med her.

 

Seebach, Tommy - "Finito"

Et smukt kærligt farvel. Lyt med her.

 

Sinatra, Frank - ”My way” 

"My Way" er skrevet af Paul Anka og sat til musikken af den franske sang "Comme d'habitude". Sangen er fremført af flere kunstnere bl.a. Elvis Presley. Frank Sinatra's version var 75 uger på UK Top 40. "My way" er blevet en klassiker og kunne være smuk at bruge til en begravelse, hvor de efterladte kan se deres afdøde i sangen. Lyt med her.

 

Styles, Harry – "Sign of the times"

"Sign of the Times" is the debut single by English singer-songwriter Harry Styles from his self-titled debut studio album. Released on 7 April 2017 by Columbia Records. 

Et farvel til dine kære, med en hilsen om at leve lykkeligt og huske at leve i nuet! Lyt med her.

 

Winding, Alberte - “Lyse nætter”

Hendes debutalbum Alberte udkom i 1985, og i 1991 kom det helt store musikalske gennembrud med albummet Lyse nætter, hvor også denne fine sang om de lyse nætter stammer fra. Alberte Windings sangklassiker er en smuk hyldest til de lyse tider. Den rørende tekst om hvordan lyset påvirker sangens hovedperson skaber nærmest en fysisk fornemmelse af hvordan lyset påvirker os som mennesker. I forbindelse med Corona-virussen, hvor sangen blev en fællessang sunget fra folks altaner, udtalte Alberte ”Sangen handler om tab men også om at få det gode tilbage”. Lyt med her. 

Kontakt

Kontakt mig gerne, hvis du har spørgsmål eller kommentarer i forhold til indholdet på Sorgogsavn.dk.

Kontakt
Informationer
Copyright © 1996-2019 Company Co. All rights reserved

Støtte til alle aspekter af sorg

Tilmeld dig Danmarks mest respektfulde nyhedsbrev om at være i sorg.
Terms and Conditions apply
close-link
Click Me
arrow-circle-o-downcrossmenu