Tag stilling …

… til organdonation

Vil du donere dine organer, så skal du være tilmeldt donorregisteret og have udfyldt et donorkort – eller på anden vis have udtrykt ønske over for dine pårørende om det.

Hvis du har udfyldt tilmeldingen skriftligt er det alene dig, der bestemmer, hvad der skal ske. Ønsker du, at dine pårørende har indflydelse på beslutningen, skal du angive det på tilmeldingen. Det står dig derfor også frit for at ændre mening.

Donation kan også finde sted i de tilfælde, hvor man ikke har udtalt sig imod organdonation. Her er det alene de pårørende, der træffer beslutningen for dig ved at give samtykke til donation. Vil du vide mere, kan du kontakte Sundhedsstyrelsen eller læse mere på styrelsens hjemmeside. (link)

Du kan få et donorkort på biblioteket, på apoteket, hos lægen og Sundhedsstyrelsen, og du kan tilmelde dig organdonation på donorregisteret på sundhed.dk

… donation af legeme

Det er muligt at donere dit legeme til lægeuddannelsen og forskning, men du skal gøre det ved at udfylde et særligt testamente, som kan fås hos de sundhedsvidenskabelige fakulteter i København, Aarhus og Odense. Det er bedemanden, der sørger for, at kroppen når frem til fakulteterne så hurtigt som muligt – efter eventuelle ceremonier, mindestunder eller højtideligheder med familie og pårørende er afsluttet.

Når det sundhedsvidenskabelige fakultet er færdig med at gøre brug af et legeme, så sørger bedemanden for, at kisten med afdøde bliver bragt til et krematorium eller til kirkegården, alt efter hvad ønsket og planen har været.

Du kan hos de sundhedsvidenskabelige fakulteter i København, Aarhus og Odense finde mere information om at donere dit legeme til forskningen

Kontakt

Kontakt mig gerne, hvis du har spørgsmål eller kommentarer i forhold til indholdet på Sorgogsavn.dk.

Kontakt
Informationer
Copyright © 1996-2019 Company Co. All rights reserved

Støtte til alle aspekter af sorg

Tilmeld dig Danmarks mest respektfulde nyhedsbrev om at være i sorg.
Terms and Conditions apply
close-link
Click Me
arrow-circle-o-downcrossmenu