Artikler

Når man ikke selv har oplevet at stå midt i det kaos af følelser, som sorg kan medføre, kan det være rigtigt svært at vide, hvordan man bedst hjælper en nærtstående i sorg.

Vi har anbefalet bøger, men der findes også artikler, der belyser, hvordan det er at være pårørende til et menneske i sorg, og artikler, der kort og godt giver nogle gode råd til at møde et menneske i sorg.

Artiklerne er delt op efter emner og tabsomstændigheder. Vi håber, at du vil sende os et link, hvis du kan anbefale andre artikler på info@sorgogsavn.dk

Hvordan støtter man et menneske i sorg

”Bland dig, når sorgen rammer” af Cecilia Sejer den 8. december 2014

Da musikeren Louise Dubiels bedste veninde for fem år siden mistede sin far, var det første gang, hun oplevede stor sorg i sin vennekreds. Det gav hende nogle udfordringer, hun ikke havde regnet med, for hvordan hjælper man egentlig bedst, når ens venner er i sorg? Læs artiklen her.

 

”Psykoterapeut: Sådan støtter du bedst et menneske i sorg” af Fie Sandfelt den 5. december 2017

Hvad kan vi gøre for ikke at blive ”syge” af sorg og for at gå mindre ensomme igennem en sorgproces? Her er en "miniguide" til dig, der er pårørende til et menneske i sorg. Guiden er baseret på en uvidenskabelig spørgeundersøgelse, jeg har foretaget i forskellige fora for sørgende, på sociale medier og ude i den virkelige verden, skriver psykoterapeut. Læs artiklen her.

 

Hvordan hjælper andre deres pårørende i sorg

“Ellen på 23: Jeg var nødt til at gå all-in, da min venindes mor døde” fra DR Tværs den 31. okt 2018 af Michael Ørtz Christiansen

“Det var vigtigt for mig at være der for min veninde Pauline, da hendes mor døde.
Jeg havde aldrig været i sådan en situation før, og jeg vidste ikke, hvad man skulle gøre, men jeg blev nødt til at være der for Pauline og besluttede at gå all-in for hende”. Læs artiklen her.

 

”Foranderlig sorg”, en serie af artikler om sorg

Sorg er blevet noget, vi taler om. Antallet af sorggrupper stiger markant, på internettet opstår sorg- og mindeuniverser, og WHO ventes at godkende diagnosen ’kompliceret sorg’. Vi er i færd med at finde nye måder at forholde os til sorg på.

Men hvad betyder det for de sørgende og dem omkring dem? Bliver sorgen nemmere at bære, eller opstilles der bare nye krav til, hvordan den skal performes for at være sund og ægte? Læs artiklen her.

 

Kontakt

Kontakt mig gerne, hvis du har spørgsmål eller kommentarer i forhold til indholdet på Sorgogsavn.dk.

Kontakt
Informationer
Copyright © 1996-2019 Company Co. All rights reserved

Støtte til alle aspekter af sorg

Tilmeld dig Danmarks mest respektfulde nyhedsbrev om at være i sorg.
Terms and Conditions apply
close-link
Click Me
arrow-circle-o-downcrossmenu