Blomster til begravelsen

Når det sørgelige sker, og du står foran at skulle deltage i en begravelse, vil du typisk også stå med valget om, hvilke blomster du skal bestille. Blomster er en smuk gestus at sende som et sidste farvel til et menneske, du havde kær, og det er samtidig en kærlig hilsen til de efterladte.

Interflora udtrykker fint, hvad det er, blomsten symboliserer i forhold til begravelse:

Interflora udtrykker det så fint, hvad det er, blomsten symboliserer i forhold til begravelse:

Blomster til bisættelser er et tegn på liv og frugtbarhed, men også på livets forgængelighed. Blomsterne gennemgår den samme livscyklus som mennesket, og derfor er symbolikken så oplagt og passende. Blomster er samtidig en mindelse om at leve i nuet og acceptere, at alting forgår, men også at det vokser op igen i ny form. ”

I gamle dage kaldte man det at lave blomsterdekorationer til begravelser for sorgbinderi, og dertil var/er der bestemte regler og kutymer.

Kutymen er, at jo nærmere, man er relateret til den afdøde, jo større dekoration har man med til begravelsen, og jo tættere på kisten bliver blomsterne placeret.

Samtidig er det ved begravelse af ældre borger ægtefællen eller børnene, der står for at arrangere og bestille kistepynten. Forældre, børn og søskende kommer med fx kranse, hjerte og puder, hvor venner, arbejdsgiver og kolleger kommer med bårebuketter af forskellig størrelse, afhængig af hvor tæt på afdøde man føler sig, og hvor mange personer der med til at give blomsterne.

Herunder kan du se link til online blomsterbutikker, og andre, som gerne hjælper dig med at vise en sidste, smuk gestus ved begravelsen:

Online blomsterbutikker

Bloomit.dk

Euroflorist.dk

Interflora.dk

 

Blomster-ideer til børnebegravelser

Via dette link kommer I til Ida Berg blomsterunivers, hun har gode ideer til blomsterdekorationer når afdøde er et lille barn. Læs mere hos Flowersbyida.dk

 

Tekst til bånd og kort

Tilsidst.dk

Hilsenmig.dk 

Kontakt

Kontakt mig gerne, hvis du har spørgsmål eller kommentarer i forhold til indholdet på Sorgogsavn.dk.

Kontakt
Informationer
Copyright © 1996-2019 Company Co. All rights reserved

Støtte til alle aspekter af sorg

Tilmeld dig Danmarks mest respektfulde nyhedsbrev om at være i sorg.
Terms and Conditions apply
close-link
Click Me
arrow-circle-o-downcrossmenu