Valg af kiste

Flere og flere ønsker at skille sig ud og sammensætte en mere personlig begravelse ved fx at pynte kisten med stickers, der viser hvem, og hvad afdøde stod for, eller ved enten at tegne, skrive på kisten eller sætte foto af afdøde for enden af kisten.

Til efterspørgslen om at lave en mere personlig begravelse begynder der også at komme flere muligheder inden for valg af kiste.

Der er fx mulighed for at få kister i alverdens farver, og der er også mulighed for at finde kister i lidt andre former end den traditionelle, som de fleste forbinder med en kiste. Du kan altid spørge din bedemand om mulighederne for at få en mere personlig kiste og begravelsesritualer.

Farvet kiste

Udover at man kan få de klassiske hvide og sorte kister samt trækister, kan man nu også bestille specialfarvede kister efter den ønskede RAL-kode. Spørg din bedemand om dine muligheder.

Andre former på kisten

I 2010 producerede Jacob Jensen tre udgaver af en flot design kiste, som kaldes ”diamantkisten”, og jeg forestiller mig, at der kun vil komme flere muligheder for at vælge mellem mere individualiserede kister fremover.

Papirskiste

Bendt Skov har opfundet og taget patent på den miljørigtige kiste, der skal laves af genbrugspapir. Kisten lanceres worldvide under sloganet »Green Way to Heaven«. Den er dog stadig ikke i produktion. Læs mere her.

Selv dekorere kisten

Hvis man ønsker at personliggøre kisten, må man selv være kreativ. Jeg vil her nævne nogle få ideer, som også gør det muligt for, at børn tæt på afdøde bliver mere deltagende i begravelsen:

- Med sprittusser kan der skrives en sidste hilsen på kisten, eller børnene kan tegne en sidste tegning til afdøde.

- Der kan påklistres en fotoramme med billede af afdøde for enden af kisten.

- Der kan lægges afdødes hat eller anden signifikant ejendel på toppen af kisten.

- Kisten kan pyntes med mærkater, som symboliserer afdødes liv, eller pynte med hjerter, stjerner eller sommerfugle, som er klassiske symboler for kærlighed og sorg.

- Inde i kisten kan vedlægges en sidste hilsen, tegning, afdødes yndlingsting eller et foto af nærmeste familie.

Kontakt

Kontakt mig gerne, hvis du har spørgsmål eller kommentarer i forhold til indholdet på Sorgogsavn.dk.

Kontakt
Informationer
Copyright © 1996-2019 Company Co. All rights reserved

Støtte til alle aspekter af sorg

Tilmeld dig Danmarks mest respektfulde nyhedsbrev om at være i sorg.
Terms and Conditions apply
close-link
Click Me
arrow-circle-o-downcrossmenu