Dø - Lev og elsk, så du kan dø lykkeligt af Daisy Løvendahl 2018 Forlaget Løvendahl
Daisy Løvendahl og hendes mand blev gift i 2007. Kort efter brylluppet blev hun gravid, og de brugte de næste måneder på at lave et børneværelse. I det tidlige morgengry 9. juni 2008 tog de sammen en taxa, som kørte stille, da Daisy havde veer. De var fulde af forhåbninger og parate til at komme hjem med deres barn og begynde livet som familie. De vendte hjem om natten uden deres barn. Sønnen, Gabriel, døde under fødslen, og på under et døgn blev alle deres forestillinger om livet knust. Dette er Daisys beretning om året, hvor hun mødte døden, lærte om kærligheden og blev klogere på livet. Det er en personlig fortælling om at miste, gennemgå modgang og blive mor igen. Om at stå alene og være sammen. Modtag gratis læseprøve eller køb bogen her.
"Sorg - når ægtefællen dør" af Jorit Tellervo. Udgivet af Palliativt videnscenter (2017)
Bogen henvender sig til alle, der har brug for viden om sorg og sorgstøtte, når ægtefællen dør – også før man konkret får brug for det. Bogen er bygget op i to dele:
Udkom i bogform i foråret 2015.
DOWNLOAD BOGEN “SORG – NÅR ÆGTEFÆLLEN DØR”
Så længe lager haves, kan du gratis rekvirere bogen i trykt version ved at sende en mail med navn og adresse til rehpa@rsyd.dk
Du kan downloade bogen: Sorg – når ægtefællen dør
En livsnødvendig samtale om døden af Etisk Råd (2019)
Med dette hæfte kan du få indsigt i betydningen af at få talt med dine nære om de ting, der betyder mest for dig i livet. Det Etiske Råd har i forbindelse med sit projekt om ”Etik ved livets afslutning” indledt et samarbejde med Det Nationale Sorgcenter med det formål at fremme en kultur, hvor det bliver nemmere at rumme døden som et vilkår ved livet, og mere naturligt at tale med hinanden om, hvad der er vigtigt i den tid, der er tilbage. Som afslutning på dette forløb udgives et lille hæfte, som kan anvendes i familien, til at få taget hul på samtalen om døden – og det liv, som skal leves op til døden. Ved samtalen sættes fokus på, at den sidste del af livet skal være en god tid, og at det er vigtigt at træffe de nødvendige beslutninger i tide. Kan bestilles her
Sig farvel - Hvad præster ved om sorg af Julia Lahme (2009).
I "Sig farvel" taler forfatter Julia Lahme med danske præster om sorg og om, hvordan man får håbet og troen tilbage efter at have mistet en, man holdt af. Julia mistede sin mor til kræft tre år tidligere. Hun havde brug for at tale med nogen, der kunne give hende håb om, at der var lys for enden af sorgtunnelen.
Med udgangspunkt i sit eget tab begiver Julia sig ud i Danmark for at tale med seks præster, der kan tilbyde hende og andre sørgende mennesker hjælp på hver deres helt personlige måde. Selvom Julia må konstatere, at ingen kan tage smerten fra én, kan præsterne hun møder tilbyde et større perspektiv at se sorgen i.
"Sig farvel - Hvad præster ved om sorg" er en livsbekræftende og smuk bog, der sætter tanker i gang - både til den, der lige har mistet, og den, der tænker over livets store spørgsmål. De dybe samtaler ledsages af Bjarke Johansens smukke fotografier og en masse citater og tanker om livet, døden og sorgen. Forlaget: Pretty Ink. (Saxo)
”At forstå sorg” af Jesper Roesgaard og Preben Engelsbrekt (2013); Det er næsten lige svært at skrive om sorg, som det er at forstå sorg. Sorg er en følelsesmæssig situation, der kan opfattes vidt forskelligt afhængig af habitus. I “At forstå sorg” forsøger Preben Engelbrekt & Jesper Roesgaard Mogensen at give en vejledning i, hvordan man forstår de sorgreaktioner, der kan opstå hos børn og unge. Bogen henvender sig primært til professionelle, og i bogen er omdrejningspunktet børn og unge, der har mistet deres forældre, eller som har forældre, der har været eller er ramt af svær sygdom. Som professionel bliver du med “At forstå sorg” klædt på til at håndtere den situation, du står i, når du står over for et barn eller et ungt menneske i sorg. Forlaget Samfundslitteratur (Saxo).
Kontakt mig gerne, hvis du har spørgsmål eller kommentarer i forhold til indholdet på Sorgogsavn.dk.