Blomster til begravelsen

Når det sørgelige sker, og du står foran at skulle deltage i eller arrangere en begravelse, vil du typisk også stå med valget om, hvilke blomster du skal bestille. Blomster er en smuk gestus i det sidste farvel til et menneske, du havde kær, og det er samtidig en kærlig hilsen til de efterladte.

Interflora udtrykker fint, hvad det er blomsten symboliserer i forhold til begravelse:

”Blomster til bisættelser er et tegn på liv og frugtbarhed, men også på livets forgængelighed. Blomsterne gennemgår den samme livscyklus som mennesket, og derfor er symbolikken så oplagt og passende. Blomster er samtidig en mindelse om at leve i nuet og acceptere, at alting forgår, men også at det vokser op igen i ny form.”

I gamle dage kaldte man det at lave blomsterdekorationer til begravelser for sorgbinderi, og dertil var/er der bestemte regler og kutymer.

Kutymen er, at jo nærmere, man er relateret til den afdøde, jo større dekoration har man med til begravelsen, og jo tættere på kisten bliver blomsterne placeret.

Samtidig er det ved begravelse af ældre borgere ægtefællen eller børnene, der står for at arrangere og bestille kistepynten. Forældre, børn og søskende kommer med fx kranse, hjerte og puder, hvor venner, arbejdsgiver og kolleger kommer med bårebuketter af forskellig størrelse, afhængig af hvor tæt på afdøde man føler sig, og hvor mange personer der er om at give blomsterne.

Herunder kan I se link til online blomsterbutikker, og andre som gerne hjælper med at gøre jeres begravelse den smukkeste:

Online blomsterbutikker

Blomster-ideer til børnebegravelser

I Ida Bergs blomsterunivers finder I smukke og fine  ideer til blomsterdekorationer, når afdøde er et lille barn. Se mere hos flowersbyida.dk


Tekst til bånd og kort

Kontakt

Kontakt mig gerne, hvis du har spørgsmål eller kommentarer i forhold til indholdet på Sorgogsavn.dk.

Kontakt
Informationer
Copyright © 1996-2019 Company Co. All rights reserved

Støtte til alle aspekter af sorg

Tilmeld dig Danmarks mest respektfulde nyhedsbrev om at være i sorg.
Terms and Conditions apply
close-link
Click Me
arrow-circle-o-downcrossmenu