Find psykolog

Det kan for mange være gavnligt at få talt om sin sorg med en professionel. I Danmark søger omkring 63 % behandling hos en psykolog, viser en undersøgelse fra Det Nationale Sorgcenter.

Der er flere måder, hvorpå man kan finde frem til en psykolog. Dog er det vigtigt at sige, at det at finde den ”rigtige” psykolog tit handler om den menneskelige relation mellem psykolog og klient. Derfor kan man som sørgende godt ende med at skifte psykolog efter en eller to sessioner, hvilket psykologen burde være helt indforstået med. Nogle psykologer tilbyder en startsamtale, for at begge parter kan mærke, om kemien til gavnligt samarbejde er til stede.

Vi vil herunder forklare, hvordan en session foregår, og derefter liste nogle overskuelige værktøjer til at finde en psykolog, der på papiret passer til dig. Man kan søge på by, navn - og/eller om psykologen er dækket af sygesikringen, dvs. at de tager imod en lægehenvisning.

Hvordan foregår en session i praksis?

Psykologen vil normalt tage en indledende samtale og vurdere, hvordan klienten bedst kan hjælpes. Nogle gange kan en enkelt samtale eller et kortere forløb være nok. Andre gange kan man sammen med psykologen planlægge et forløb af længere tids varighed.

Det vil ligeledes variere meget, hvor lang tid psykologen vurderer, at det er hensigtsmæssigt, at der går imellem sessionerne. Dette afhænger bl.a. af, hvilke vanskeligheder klienten kommer med - og omfanget af dennes ressourcer.
Hvordan psykologen konkret arbejder og hjælper sine klienter er meget forskelligt, da psykologer anvender forskellige terapiformer.

Hvad kan psykologen hjælpe med?

At opleve sorg og krise er en helt naturlig og uundgåelig del af livet, som de fleste mennesker med tiden vil komme igennem - særligt hvis de får støtte fra venner og familie. Hvis man føler sig fastlåst i sorgen eller i krisen, kan det dog blive relevant at tale med en psykolog for at få hjælp til at bevæge sig videre fremad.

Hos en en psykolog kan man få hjælp til at håndtere svære livssituationer og blive bevidst om de svære følelser - og lige så vigtigt - at få bearbejdet dem, der er forbundet med den livsændring og det tab, man har oplevet. En psykolog kan ligeledes hjælpe én med til at opnå accept den nye livssituation, så det bliver muligt at begynde at orientere sig mod fremtiden. 

Søgemuligheder online

Psykologbogen.dk er stiftet af psykolog Jette Løkke Trads. Ideen udsprang fra adskillige personers beretninger om de barrierer, der er forbundet med at opstarte og overskue psykologhjælp. Herfra kom ideen til at skabe en landsdækkende database til kontakt mellem brugere og psykologer.

Psykologeridanmark.dk er udviklet af Dansk Psykolog Forening, som er fagforening og faglig forening for psykologerne i Danmark.

Det er hjemmesidens hovedformål at give borgere og virksomheder mulighed for let og hurtigt at finde en psykolog med de erfaringer og kompetencer, som den enkelte bruger efterspørger.

APP

”Find behandler”

Kontakt

Kontakt mig gerne, hvis du har spørgsmål eller kommentarer i forhold til indholdet på Sorgogsavn.dk.

Kontakt
Informationer
Copyright © 1996-2019 Company Co. All rights reserved

Støtte til alle aspekter af sorg

Tilmeld dig Danmarks mest respektfulde nyhedsbrev om at være i sorg.
Terms and Conditions apply
close-link
Click Me
arrow-circle-o-downcrossmenu