Find Terapeut

Det kan for mange være gavnligt at få talt om sin sorg med en professionel, og i Danmark søger over halvdelen af sørgende behandling hos en professionel, viser en undersøgelse fra Det Nationale Sorgcenter. Herunder beskriver vi, hvor du nemmest kan finde frem til en terapeut nær dig, og hvordan en psykoterapeuts arbejde kan foregå.

Søgemuligheder online

Hvis man ønsker at finde en psykoterapeut, kan man via GoMentors hjemmeside finde den rette terapeut i ens lokalområde:

Gomentor.dk er Danmarks største onlineportal for samtaleterapi, coaching og personlig udvikling. Her er psykologer, psykoterapeuter og coaches samlet på ét sted under betegnelsen 'mentorer', der alle står klar til at hjælpe dig. Gomentor har gjort det nemt at finde den rette hjælp, uanset om du ønsker et personligt fremmøde, en online-videosamtale eller skriftlig terapi og coaching via GoMentor i alle døgnets 24 timer.

Dog er det vigtigt at sige, at det at finde den ”rigtige” psykoterapeut tit handler om den menneskelige relation mellem terapeut og klient. Derfor kan man som sørgende godt ende med at skifte terapeut efter en eller to sessioner, hvilket terapeuten burde være helt indforstået med. Nogle terapeuter tilbyder en startsamtale, for at begge parter kan mærke om kemien til gavnligt samarbejde er til stede.

Hvordan foregår en session i praksis?

Sessionerne kan være meget forskellige fra behandler til behandler, da de kan arbejde ud fra forskellige tilgange og metoder, men alle samtaler foregår stille og roligt i et tempo, hvor der er tid til tanker og refleksion.

En session varer ca. 1 time, og forløbene kan være på mellem 6-12 gange, men kan variere. En typisk anbefaling er, at der går mellem 1-2 ugers intervaller.

Hvad kan terapeuten hjælpe med?

Det er helt naturligt at opleve sorg og krise i livet, og de fleste mennesker vil med tiden komme igennem det, særligt hvis de får støtte fra venner og familie. Det kan dog blive relevant at tale med en terapeut, hvis man føler sig fastlåst i sorgen eller krisen.

Formålet med terapien er at øge din livskvalitet, så du føler dig fri - og samtidig få styrket din selvindsigt. Det handler om at gøre dig opmærksom på din egen adfærd og udvikle dine kompetencer, så du kan slippe de uhensigtsmæssige handlemønstre i dit liv.

Kontakt

Kontakt mig gerne, hvis du har spørgsmål eller kommentarer i forhold til indholdet på Sorgogsavn.dk.

Kontakt
Informationer
Copyright © 1996-2019 Company Co. All rights reserved

Støtte til alle aspekter af sorg

Tilmeld dig Danmarks mest respektfulde nyhedsbrev om at være i sorg.
Terms and Conditions apply
close-link
Click Me
arrow-circle-o-downcrossmenu