Henvisning til psykolog

Hvis du overvejer at opsøge en psykolog, kan du hos din læge efterspørge en henvisning til samtale med psykolog, som bevirker, at du kun skal betale ca. halvdelen af udgiften til samtaleterapien, mens den anden halvdel betales af den offentlige sygesikring. Det er endnu ikke muligt at få henvisning til psyko- og kropsterapeuter. P.t. kan man kun få henvisning til psykiater eller psykolog til støtte i sorgprocessen.

Du kan også kontakte din forsikring (typisk indbo- eller ulykkesforsikring) og spørge, om du er dækket i forhold til psykologhjælp ved nærtstående dødsfald (de bruger evt. ord som krisedækning og krisetimer). Hvis I har tegnet en privatforsikring, kan det også være en mulighed, at du der igennem er dækket til psykologhjælp.   

Har du spørgsmål omkring det at blive henvist til psykolog, så læs med nedenfor.

Hvornår kan man få en henvisning til psykolog?

Hvis du har mistet en nærtstående, kan du få en henvisning til psykolog hos egen læge. Du kan selv vælge, hvilken psykolog du vil gå til. Vær dog opmærksom på, at det skal være en psykolog, der er tilknyttet den offentlige sygesikring, hvis du vil bruge henvisningen og dermed få tilskuddet fra sygesikringen. Du kan danne dig et overblik over psykologer, der er tilknyttet den offentlige sygesikring her.

Som udgangspunkt kan din læge henvise dig til psykologhjælp senest inden 12 måneder efter dødsfaldet. En henvisning kan dog i visse tilfælde udstedes på et senere tidspunkt, fx hvis dødsfaldet har udløst en depression hos den pårørende. En henvisning giver ret til maks. 12 samtaler. Let til moderat depressive og angste pårørende kan dog opnå op til 2 x 12 samtaler efter henvisning fra egen læge.

Hvor meget skal man betale efter tilskud?

Egenbetalingen er p.t. 319 kr. pr. samtale, dog første gang 383 kr. efter tilskud fra sygesikringen. Du kan også undersøge, om du har en forsikring, fx en privat- eller familieforsikring, der dækker psykologhjælp.

Har du børn, der også har brug for hjælp, bør du undersøge, hvilken hjælp din kommune kan tilbyde. Hænger dødsfaldet fx sammen med en cancersygdom, kan du også høre om mulighederne for hjælp i Kræftens Bekæmpelse.

Kan man skifte psykolog?

Selv om du skulle få brug for at skifte psykolog i forløbet, så gælder din henvisning. Du skal blot fortælle den nye psykolog, at der er tale om et skift, så tager psykologen kontakt til den pågældende region og får oplyst, hvor mange konsultationer du har tilbage på henvisningen.

Kontakt

Kontakt mig gerne, hvis du har spørgsmål eller kommentarer i forhold til indholdet på Sorgogsavn.dk.

Kontakt
Informationer
Copyright © 1996-2019 Company Co. All rights reserved

Støtte til alle aspekter af sorg

Tilmeld dig Danmarks mest respektfulde nyhedsbrev om at være i sorg.
Terms and Conditions apply
close-link
Click Me
arrow-circle-o-downcrossmenu