Lukning af sociale medier

Det er svært nok at slette diverse profiler, når man lever, men det bliver ikke nemmere, når man skal slette en profil, hvis ejer er død.

Vi vil her komme med en kort gennemgang af måden, hvorpå du kan lukke diverse profiler, så du ikke skal bruge unødigt energi på noget, man bare ønsker ordnet nemt og hurtigt.

Ofte er det umuligt for de pårørende at lægge afdødes konti ned, når der ikke er givet et samtykke. Dette skyldes privatlivsloven, som forhindrer pårørende i at slette konti, medmindre der har givet tilladelse på forhånd.

Lukning af Facebookprofil

Der er flere muligheder når du står overfor at skulle lukke en facebook profil for en afdød, da denne kan laves til en mindeside. Ved lukning af profil skal du være opmærksom på at have de rette dokumenter for at få lov at gennemføre dette valg. Samtidig skal du vide, at når du vælger at slette din Facebook-profil, så sletter du også alle billeder og video, som var tilknyttet profilen.

Fremgangsmåde med kodeord:

 1. Gå ind på den gældende facebookprofil.
 2. Klik på pilen i øverste højre hjørne og vælg “Indstillinger”.
 3. Klik på “Dine facebook-oplysninger” i venstre kolonne.
 4. Klik på “Slet din konto og dine oplysninger” midt på siden.
 5. Klik på “Slet min konto”. 
 6. Indtast derefter profilens adgangskode.
 7. Klik fortsæt og derefter på “Slet konto”.

Fremgangsmåde uden kodeord:

 1. Når du skal lukke en facebookprofil, skal du følge dette link facebook.dk som fører dig over til en facebook formular, der skal udfyldes. 
 2. Til denne formular skal du bruge nogle specifikke papirer; personens fødselsattest + personens dødsattest + en fuldmagt der beviser, at du er repræsentant for den afdøde + den email som facebookprofilen er oprettet i. 
 3. Hvis Facebook godkender den indsendte formular vil den ønskede profil og indholdet blive fuldstændig fjernet.

Lukning af Instagram

På Instagram er det muligt at få Instagram til at omdanne afdødes profil til et mindesmærke, hvis I som pårørende kan bevise, at kontoen nu tilhører en afdød. Er man et nærtstående familiemedlem, kan man også anmode om at få kontoen slettet og helt fjernet helt fra Instagram.

Hvis man anmoder om at lave kontoen til mindesmærke, kræver Instagram bevis for afdødes bortgang, fx i form af et link til en nyhedsartikel eller til selve dødsannoncen.

Hvis man som nært pårørende ønsker at få slettet en afdøds Instagram-konto, kræver det en gyldig fødsels- og dødsattest på afdøde og en gyldig fuldmagt, der beviser, at man er retmæssigt familiemedlem til afdøde.

Instagram videregiver dog under ingen omstændigheder login-oplysninger til afdødes konto.   

Fremgangsmåde med kodeord:

 1. Log på Instagram med brugernavn og kode
 2. Tryk på dit profil-billede nederst i højre hjørne
 3. Tryk på de tre små prikker øverst i højre hjørne
 4. Tryk på “Hjælp”
 5. Tryk på “Administration af din konto”
 6. Tryk på “Slet din konto”
 7. Tryk på “Hvordan sletter jeg min konto”
 8. Gå til punkt 1. og tryk på “siden Slet din konto” som er markeret med blåt.
 9. Indtast kodeord igen
 10. Tryk på “Deaktiver min konto permanent”

Fremgangsmåde uden kodeord:

 1. Når du skal lukke en Instaprofil, skal du følge dette link Instagram som fører dig over til en Insta formular, der skal udfyldes. 
 2. Til denne formular skal du bruge nogle specifikke papirer; personens fødselsattest + personens dødsattest og/eller en fuldmagt der beviser, at du er repræsentant for den afdøde + brugernavn på den afdødes persons instagram profil.  
 3. Hvis Instagram godkender den indsendte formular vil den ønskede profil og indholdet blive fuldstændig fjernet.

Twitter

Kontoen kan lukkes af et familiemedlem, hvis der kan bevises over for Twitter, at han/hun er et familiemedlem. Der skal blot kunne tilvejebringe informationer om afdøde og sendes kopi af dødsattesten sammen med en kopi af sit eget ID.      

Twitter tillader ikke, at andre, uanset tilhørsforhold, får login-oplysninger til afdødes konto. Til gengæld kan man som pårørende til afdøde anmode om at få fjernet særligt følsomme billeder af den afdøde.

Emails

Gmail

Hvis afdøde har en Gmail, så er det muligt for et nærtstående familiemedlem eller en ven at få slettet kontoen eller få adgang til noget af den, hvis der kan bevises, at afdøde ikke lever mere. Det kræver dog dokumentation for, at man er familiemedlem eller ven til afdøde, fx i form af ID, dødsattest på afdøde.

Yahoo!

Yahoo! tilbyder du som afdødes nærmeste kan få adgang til din konto og få tilladelse til at lukke den, hvis dine de kan dokumentere dødsfaldet.

Apples iCloud-mail og iTunes

Der gælder andre regler for Apples iCloud-mail og iTunes. Her har afdøde allerede ved oprettelse accepteret, at kontoen ikke kan overgå til andre, og at rettighederne til Apple-ID eller indholdet på kontoen udløber, når man dør. Hvis du som pårørende kan sende en kopi af dødsattest og ID til Apple, kan kontoen blive slettet, hvis I som pårørende ønsker dette.

Kontakt

Kontakt mig gerne, hvis du har spørgsmål eller kommentarer i forhold til indholdet på Sorgogsavn.dk.

Kontakt
Informationer
Copyright © 1996-2019 Company Co. All rights reserved

Støtte til alle aspekter af sorg

Tilmeld dig Danmarks mest respektfulde nyhedsbrev om at være i sorg.
Terms and Conditions apply
close-link
Click Me
arrow-circle-o-downcrossmenu