Patientforeninger

Herunder vil vi liste de patientforeninger, vi kender til og som kan hjælpe og støtte jer i sorgen. Vi håber, det kan hjælpe jer at søge information, rådgivning og evt. tage kontakt til andre, der har haft lignende oplevelser som jer.

Til jer, der har mistet børn

Forældre & Sorg arbejder for at rådgive og støtte forældre, der har mistet et spædbarn – enten under graviditeten, i forbindelse med fødslen eller inden for de første leveår. Læs mere her.

 

Barnlille er et online sorgforum, hvor forældre der har mistet et barn mellem 16. graviditetsuge og inden det fyldte 2 år gratis kan blive medlem. Læs mere her.

 

Landsforeningen Mistet barn - faciliterer sorggrupper og samtaler med forældre, der har mistet et barn, der er ældre end 1 år. Læs mere her.

Til jer, der har mistet søskende

Søskendekram er et kontakt- og debatforum til og for søskende, der har mistet søskende på mere end 10 års alderen. I 2009 mistede 1.784 mennesker livet i aldersgruppen 5-49 år (kilde – Danmarks Statistik). Læs mere her.

Til jer, der har mistet en forælder

Børn, Unge & Sorg tilbyder gratis hjælp til børn og unge under 28 år, hvis forældre eller søskende er alvorligt syge eller er afgået ved døden. Læs mere her.

Til jer der, har mistet til selvmord

Landsforeningen for efterladte efter selvmord er en forening, hvor du kan læse personlige beretninger fra andre efterladte, se tilbud om hjælp til efterladte og læs om deres  arrangementer for efterladte. Læs mere her.

 

Nefos, som efterladt efter selvmord kan du altid henvende dig til NEFOS for at få rådgivning. Uanset din alder og hvem du har mistet. Uanset hvor længe det er siden, du har mistet. Vi tilbyder rådgivning pr. telefon, mail eller et personligt møde med en af vores rådgivere i alle regioner. Læs mere her.

 

Livslinien. Er du efterladt til selvmord, står du givetvis i en turbulent og sårbar periode, hvor det kan være svært at finde mening med ret meget. Du kan være opfyldt af en masse modsatrettede følelser. Ud over sorgen og tabet oplever du måske at føle opgivenhed, vrede, skyld eller noget helt fjerde. Men du er ikke alene. Hos Livslinien kan du finde hjælp til at øge omsorg for dig selv, så meningsløsheden ikke rodfæster sig. Læs mere her.

Til ældre, der har mistet

Ældresagen. Det er en stor sorg at miste en ægtefælle, pårørende eller måske et barn. Den efterfølgende ensomhed kan gøre livet endnu sværere. Det kan også være svært at finde mennesker i ens omgangskreds, som kan rumme den smerte, tabet og sorgen indebærer. Men du kan få hjælp og støtte til at bearbejde din sorg hos ældresagen. Læs mere her.

 

Diakonissestiftelsen. Uanset din forhistorie kan et omsorgsophold på Søster Sophies Minde være det helt rigtige tilbud for dig og din familie. De tilbyder hjemlige rammer og kompetent personale, der er  skræddersyr et ophold efter netop dine behov. Måske trænger du som pårørende til en pause, eller den sørgende kan trænge til en aflastning. Læs mere her.

 

Dansk selskab for patientsikkerhed. Flere og flere kommuner tilbyder nu forebyggende samtaler med ældre (65+) enker/enkemænd, der har mistet sin ægtefælle/partner. Samtalen tager udgangspunkt i det, der netop nu er vigtigt i dit liv, og kun, hvad du ønsker at tale om. Det kan være svært at stå alene, når livet tager en ny drejning, og denne samtale har til formål at være forebyggende, så ikke problemer og udfordringer vokser sig større. Alt i samtalen er fortroligt. Kontakt din egen kommune for at høre, hvilket tilbud de har til netop dig. Læs mere her.

Til jer, der har mistet til kræft

Kræftens Bekæmpelses mål er at færre får kræft, flere overlever kræft samt et bedre liv efter kræft. Læs mere her.

Til alle, der har mistet

Det nationale sorgcenter. Det er svært, når mennesker, vi holder af, er syge eller dør. Mange pårørende og efterladte oplever at være alene i et kaos af følelser under sygdomsforløb eller efter et dødsfald. For nogen er det nemt at betro sig til familie og venner, for andre er det svært at betro sig til de nærmeste, når livet gør ondt. For de fleste gælder det, at de svære følelser og sorgen bliver mindre, når den deles med andre. Uanset om du er 13 år og lever med en syg forælder, eller som 80-årig mister din ægtefælle. Linjen er åben på alle dage kl 17-21 på 70 209 903. Læs mere her.

 

Ung På Linje og Ung Online henvender sig til unge mellem ca. 13 og 30 år. Her kan man få en uforpligtende og anonym snak, og samtalerne kan dreje sig om alt mellem himmel og jord. Det kan være selvmordstanker, kærlighed, ubehagelige oplevelser, ensomhed, mobning, sorg og sex, men det kan også være gode oplevelser, som man gerne vil dele. Både de frivillige og de unge er anonyme. Ung På Linje og Ung Online er baseret på tavshedspligt, anonymitet og underretningspligt. Ung på linje tlf. 70 12 10 00. Læs mere her.

 

Startlinjen modtager hvert år flere tusinde opkald fra mænd og kvinder, der har brug for at vende en personlig problemstilling med en af vores dygtige samtalepartnere. Temaerne for samtalerne kan være meget forskellige. En del af dem, der ringer, kæmper med ensomhed. Andre har været ude for en livskritisk begivenhed, fx alvorlig psykisk eller fysisk sygdom, tab, arbejdsløshed eller skilsmisse. Og for nogle er det deres svære rolle som pårørende, der er i fokus. Læs mere her.

 

Livslinien. Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen. Det hjælper at få sat ord på de svære tanker og følelser, du har lige nu. Du er ikke alene om at have det sådan. De fleste mennesker har perioder, hvor livet eller en situation opleves som så svær, at de ikke kan magte den alene. For nogle fører krisen til selvmordstanker og uden hjælp måske til selvmordsforsøg og selvmord. Derfor er det afgørende, at du får fortalt et andet menneske, at du har det svært, så du kan få den hjælp og støtte, du har brug for. På Livslinien er vi vant til at tale om selvmord og selvmordstanker, og vi vil meget gerne tale med dig. Læs mere her.

 

sjælesorg.nu kan du chatte over nettet med en præst om eksistentielle temaer, tab, sorg, mobning, kærlighed, og om tvivl og tro. Præsten er en erfaren samtalepartner, et medmenneske, som lytter, trøster og tager dig alvorligt. Du behøver ikke være medlem af folkekirken, være kristen eller tro på Gud for at tale med en præst. Læs mere her.

Andre perspektiver der kan støtte dig

I Studerende og Sorgs sorggrupper kan studerende møde andre studerende i sorg. Det er et sted, hvor skæbnefællesskabet - og ikke behovet for behandling, der bringer os sammen. Læs mere her.

Kontakt

Kontakt mig gerne, hvis du har spørgsmål eller kommentarer i forhold til indholdet på Sorgogsavn.dk.

Kontakt
Informationer
Copyright © 1996-2019 Company Co. All rights reserved

Støtte til alle aspekter af sorg

Tilmeld dig Danmarks mest respektfulde nyhedsbrev om at være i sorg.
Terms and Conditions apply
close-link
Click Me
arrow-circle-o-downcrossmenu